Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leopárdokat vásárolt a Magyar Honvédség

| 2018. 12. 19. | 14:16:00
Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szereztek be német partnertől.
Leopárdokat vásárolt a Magyar Honvédség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyvennégy darab új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 darab önjáró löveggel, valamint az ezekhez tartozó kiegészítő eszközökkel és szolgáltatásokkal gyarapodik a Magyar Honvédség.

Az erről szóló, a német Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződést december 19-én írták alá Budapesten. Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a honvédség harci képességei is javulnak. A Leopard2 harckocsik és PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók. A rendezvényen elhangzott: a haderő megerősítésének és harci képességeinek további fejlesztése keretében a légierő megerősítése után most a szárazföldi haderőnem megerősítése következik. 

Napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze; az önjáró löveget ma több ország is alkalmazza

Az aláírást megelőzően Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson fogadta Frank Haunt, a cég vezérigazgatóját. Előbbi hangsúlyozta: a magyar és a német haderő között régóta jól működő és szerteágazó kapcsolat van, amit most megerősítettek. Elmondta, hogy a kormány és a honvédelmi tárca eltökélt abban, hogy egy erős Magyar Honvédséget építsenek fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés