Hirdetés

Dühös diákok zavarták meg a helyettes államtitkár előadását

szabolcsihir.hu

2019.01.12. 14:48

Dühös diákok zavarták meg a helyettes államtitkár előadását

Tiltakozó akciót tartottak.

Hirdetés

Tiltakozó akciót tartott az Educatio kiállításon a Hallgatói Szakszervezet, hogy felhívja azokra az oktatásban is megjelenő problémákra a figyelmet, amikkel kapcsolatban a kormány nem hallja meg a diákok hangját – derül ki a Mérce tudósításából.

A Hallgatói Szakszervezet akciójában a tiltakozó diákok elmondták, elegük van abból, hogy míg a miniszterelnök pár száz forintért eszik a Várban, addig az ELTE több karán több százmilliós leépítések zajlanak. Szerintük ott tart a felsőoktatás helyzete, hogy a „kémiai kísérleteket szóban, az informatikai műveleteket papíron kell levezetni”.

Felrótták a CEU elüldözését, a társadalmi nemek szak megszüntetését, és a Corvinus privatizációját, és arra reflektálva, hogy az egyetem egyre kevésbé hozzáférhetővé válik, azt üzenték a kormánynak, hogy „A mi egyetemünk nem a ti befektetésetek!”.

A diákok anyagi nehézségei is terítékre kerültek; mint mondták, nem akarnak választani rothadó kollégiumok és megfizethetetlen albérletek között.

Hangsúlyozták, hogy a kormányzati véleményekkel szemben a legtöbb esetben a diákoknak igenis dolgozniuk kell félállásban a tanulmányaik mellett.
educatio kiállítástiltakozás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés