Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyelmi: nem küldtek rendőrt a későbbi családirtás helyszínére

| 2019. 08. 24. | 12:34:00
Egy apa végzett a családdal, majd magával Budapesten.
Fegyelmi: nem küldtek rendőrt a későbbi családirtás helyszínére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa. A vizsgálatot azért rendelte el a főkapitány, mert augusztus 22-én egy 10.54-kor érkezett bejelentést követően nem mentek rendőrök a megadott címre.

A rendelkezésre álló adatok alapján a fenti időben egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket,

úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

Mi történt?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyanú szerint egy 35 éves S. Levente ölte meg az élettársát és a 4 éves kisfiukat, majd öngyilkos lett a II. kerületi Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában A budai lakás tulajdonosa augusztus 23-án hívta a rendőrséget, mert nem tudta elérni telefonon a családot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés