Az „áruló Jobbiknak” üzent a szabadságharcos

2019.10.20. 17:21

Az „áruló Jobbiknak” üzent a szabadságharcos
Pongrátz András a testvére szobránál (Fotó: magánarchívum)

Cseréljék a ruhájukat pufajkára! - így Pongrátz.

Hirdetés

Hirdetés

A szovjetekkel szembeszálló és a legtovább kitartó Corvin közi alakulat parancsnoka, a 2005-ben elhunyt Pongrátz Gergely testvére, Pongrátz András a családja nevében felszólította a jobbikosokat:

ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt!

Pongrátz András, aki 1956-ban 17 évesen részt vett a budapesti Felvonulási téren álló Sztálin-szobor ledöntésében, úgy véli, hogy a Gyurcsány Ferenccel a parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben.

A baloldallal együttműködő Jobbik többé nen használhatja pártcélokra a lyukas zászlót, Jakabékhoz immár jobban illik Karácsony Gergely szivárványos zászlója! Vona Gábor még csak a lövészárkainkból való kibújásra buzdított, de a mostani Jobbik-vezetés már átmászott a barikádok túloldalára, sőt onnan lövik a mieinket áruló módon. Ha egy minimális becsület maradt volna a levitézlett Jobbikban, soha többé nem tennék be lábukat a Corvin közbe. Méltatlanná váltak a magyarság bárminemű képviseletére, különösen a Jobbik alapításakor lefektetett elvekhez, melyeket a párt alapító nyilatkozatában még így fogalmaztak meg: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.”

- fogalmazott Pongrátz András, aki szerint a Jobbik elvtelenül összefogott azoknak jogutódaival és szellemi örököseivel, akik ellen ők 1956-ban fegyvert fogtak, és akikkel szemben egykor a Jobbik megalakult.

Akik az MSZMP jogutódjával, az MSZP-vel, valamint Gyurcsány Ferenc pártjával és a többi balliberális alakulattal fújnak egy követ, azok maximum az ÁVH vérgőzös gyilkosairól emlékezhetnek meg, de nem az ’56-os magyar hősökről. A Jobbik nem tévesztheti meg többé a magyar embereket: cseréljék bocskai ruhájukat nyíltan pufajkára!

- fakadt ki az 1956-os szabadságharcos, amiért a Jobbik több körzetben az MSZP-vel és a DK-val együtt indult az önkormányzati választáson, vagy ugyanazt a jelöltet támogatták.

Jobbik1956forradalom

Szóljon hozzá!

Hirdetés