Át akartak törni a magyar határon Röszkénél

2020.01.28. 13:36

Át akartak törni a magyar határon Röszkénél
Migránsok a vajdasági Horgos központjában (Fotó: mti)

Az erőszakos akciót megállították - jelenti Pintér Sándor.

Hirdetés

Hirdetés

Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.

Pintér Sándor közölte, már múlt héten voltak arról információik, hogy illegális bevándorlók több helyen megkísérlik a törvénytelen behatolást Magyarországra. A hajnali áttörési kísérlet ezt alátámasztotta, a rendőrség azonban erre felkészült, és bebizonyosodott: senki nem tud Magyarország területére észrevétlenül átjutni - mondta a belügyminiszter.

Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta, illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30-kor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 átkelőhelynél. Hozzátette: a rendőrök négy embert elfogtak, bűnügyi őrizetbe vették őket.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt hangsúlyozta, hogy a szerb-magyar államhatár komoly nyomás alatt áll, januárban eddig 3400-an kíséreltek meg Magyarországra bejutni.

határellenőrzésmigrációRöszke

Hirdetés

Szóljon hozzá!