Hirdetés

Megtiltanák az avar és kerti hulladék égetését Nyíregyházán

Szabolcsihír

2020.03.25. 13:06

Megtiltanák az avar és kerti hulladék égetését Nyíregyházán
Fotó: Szabolcsihír

A képviselő-testület rendkívüli óvintézkedések mellett tartja ülését.

Hirdetés

Szokásos havi ülését tartja Nyíregyháza kéviselő-testülete március 26-án. Tekintettel azonban a veszélyhelyzetre, a közgyűlés rendkívüli óvintézkedések mellett ülésezik csütörtökön délelőtt 10-től.

Az érintetteken kívül mások nem vehetnek részt az ülésen, az eseményeket a Nyíregyházi Televízió élő adásán keresztül lehet figyelemmel kísérni.

Tájékoztatót hallgat és vitat meg a város közbiztonsági helyzetéről a testület, majd a katasztrófavédelem és tűzoltóság beszámolója szerepel naiprendjén.

Környezetvédelmi szempontból, a levegő minőségének jívátása érdekében jelentős lépés a köztisztaság fenntartásáról szóló rendelet módosításáról szóló előterjesztés.

E szerint, ha a testület megszavazza, tilos lesz a város beltertületén az avar és kerti hulladék égetése.

Az avar és kerti hulladék égetésének tiltásával más helyi önkormányzati rendelet (Közösségi együttélés szabályairól szóló és Nyíregyháza város szmogriadó tervéről szóló rendelet) egyes rendelkezésit is hatályon kívül helyezik.

A kerti hulladék égetésének tiltása nem egyedi a nem megfelelő levegőminőséggel rendelkező hazai nagyvárosok esetében. Ilyen tilalom van érvényben többek között Debrecenben, Egerben, Pécsen, Kaposváron és Tatabányán is - olvasható az előterjesztésben.

Jelenleg Nyíregyházán az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által biztosított a zöldhulladék elszállítása, a kerti hulladékot a lakosság a hulladékudvarban elhelyezheti.

A hulladékudvarokon kívül a hulladéklerakó telepen külön szolgáltatási díj megfizetése nélkül helyezhető el a tavaszi és őszi időszakban keletkezett kerti hulladék.

A testület napirendjén szereplő előterjesztések ide kattintva elérhetők.

Nyíregyházaközgyűléskörnyezetvédelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés