Hirdetés

Osztrák sípálya hüttéje lehetett a gócpont

napi.hu

2020.03.26. 09:40

Osztrák sípálya hüttéje lehetett a gócpont

Megvan, honnan szóródott szét a vírus.

Hirdetés

Sörpong – ezt a játékot játszották férfiak abban a hüttében, ami az ausztriai Ischgl sípályáján található. A játék lényege, hogy a résztvevők egy pingponglabdát lőnek ki a szájukból az ellenfél csapatának söröspoharába, amelybe ha az beleesik, ki kell inni. Eközben ugyanebben a bárban egy fertőzött pincér úgy szolgálta fel az italokat, hogy a tömegben egy síp folyamatos fújásával igyekezett utat vágni magának. Ez sok vendégnek annyira tetszett, hogy maguk is elkérték a fertőzött pincér sípját és fújták azt – írja a napi.hu. A csapos koronavírus-tesztje március 7-én lett pozitív, erre reagálva március 8-án a tiroli egészségügyi hatóság közleményt adott ki, amely szerint felettébb valószínűtlen, hogy egy vendéglátóipari dolgozó ilyen sok vendéget fertőzött volna meg.

Erre akkor derült fény, miután a dán hatóságok vizsgálódni kezdtek, ugyanis az akkor aktuálisan 1400 dán koronavírus esetből 296 Ausztriában fertőződött meg, s mindössze 61 fertőzést tudtak csak ehhez képest olaszországi tartózkodással összefüggésbe hozni.

Azt, hogy valami nincs rendben Tirolban, először az izlandi hatóságok vették észre. Ők március 4-én hivatalosan is figyelmeztették az osztrák hatóságokat, hogy számos izlandi pozitív eset Ausztriában kaphatta el a fertőzést. A tiroli tisztifőorvos (azaz az ennek megfelelő pozíciót betöltő tisztségviselő) azonban március 5-én kiadott egy sajtóközleményt, amely szerint nem valószínű, hogy járványügyi gócpont alakult volna ki Tirolban.

AusztriahütteTirol

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés