A tiszavasvári Alkaloidánál is feltűntek a katonák

MTI

2020.04.03. 10:36

A tiszavasvári Alkaloidánál is feltűntek a katonák
Honvédek a Rail Cargo Hungariánál (Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

Újabb vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek.

Hirdetés

Hirdetés

További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek –  közölte a Honvédelmi Minisztérium április 3-án. A listán élelmiszeripari, szállítmányozási és vegyészeti cégek szerepelnek. Így a tiszavasvári Alkoloida vagy a nyíregyházi üzemmel is rendelkező Bonduelle.

A közlemény szerint csütörtöktől 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntésének eredményeként honvédelmi irányító törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében. Az akciócsoport döntése nyomán a következő cégekkel bővült a létfontosságúnak minősített vállalatok köre: 

  • Rail Cargo Hungaria Zrt., 
  • Waberer's Nyrt., 
  • Bonafarm Zrt., 
  • Kometa 99 Zrt., 
  • Pápai Hús Kft., 
  • Goodmills Magyarország Malomipari Kft., 
  • Globus Konzervipari Zrt., 
  • Bonduelle Central Europe Zöldségfeldolgozó Kft., 
  • Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt..

Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek nem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. Fő feladatuk, hogy szakmai tudásukkal és a Magyar Honvédség eszközeivel szükség esetén segítséget nyújtsanak például logisztikai, teher- és személyszállítási, ellátási, őrzés-védelmi vagy biztonsági feladatokban. 

Emlékeztettek: a Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével március 13-án megalakult létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntését követően először március 19-én 71 vállalathoz érkeztek irányító törzsek, március 25-étől pedig további 13 vállalattal bővült az ország folyamatos működéséhez nélkülözhetetlen vállalatok listája. A csütörtöki döntéssel összesen 93-ra nőtt azon vállalatok listája, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik azok zavartalan és biztonságos működését – áll  HM közleményében.

honvédségTiszavasvárikoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés