Maszkok, lélegeztetőgépek érkeznek Magyarországra

MTI

2020.04.08. 11:53

Maszkok, lélegeztetőgépek érkeznek Magyarországra
(Fotó: MTI/archív)

Egy nap alatt hét gép landol a Liszt Ferenc repülőtéren.

Hirdetés

Hirdetés

Ötmillió maszk, száznegyven lélegeztetőgép, és harmincezernél is több izolációs köpeny érkezik április 8-án Kínából – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalára felkerült videóban.

Az államtitkár a szerdai kormányülés előtti egyeztetésen készült videóban Szijjártó Péter kérdésére azt közölte, folyamatosan érkeznek az egészségügyi felszerelések Magyarországra.

Emlékeztetett, kedden érkezett nyolc repülőgép, és szerdán további hét gépet várnak a nap végéig, amelyből kettő már le is szállt. Az egyik FedEx repülőgép éjjel 1 óra után néhány perccel érkezett, és összesen ötezer pár kesztyűt hozott. A másik teherszállító 6 óra után néhány perccel landolt, és mintegy 20 ezer maszkot hozott Budapestre. Szerdán még további öt gépet várnak – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy ezek közül az egyik - amelyik Hongkongból tart Budapestre – éppen a kazahsztáni Karagandában tankol. Ezzel érkezik majd a már említett 140 lélegeztetőgép.

A repülőgépek közül három várhatóan 19 óra körül fog leszállni Budapesten, ezek hozzák a majdnem ötmillió maszkot, így "maszkban azt gondolom, hogy egy olyan nagyságrendet elérünk már, ami komolynak mondható" – tette hozzá Magyar Levente. Mint elhangzott, ezzel 36 millióra nő a beszerzett maszkoknak száma.
Szijjártó Pétervédőfelszerelés

Szóljon hozzá!

Hirdetés