Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető

| 2020. 06. 15. | 11:16:00
A digitális oktatás szimbólumává lett videó miatt a makói pedagógus kemény büntetést kapott.
Lemondott a vasalódeszkás tornatanárt megalázó tankerületi vezető
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott posztjáról az a tankerületi vezető, aki megbüntette videójáért a vasalódeszkás tanárként ismertté vált Vezsenyi Lászlót - írja a promenad.hu. Balázs József tankerületi igazgató június 15-ével adta be a lemondását,  A portál azt írja, hogy Balázs Józsefnek több vitatható intézkedése volt a makói eseten kívül is. Döntését néhány órával azután hozta meg, hogy a Klebelsberg Központ közölte: nem ért egyet a testnevelő tanárra kiszabott büntetéssel.

A 30 éve pályán lévő testnevelő tanár fontolgatja, hogy másik állást keres, mert nem tudja, hogy képes lesz-e újra a gimnáziumban dolgozni.

Százezrek látták a makói tornatanár videóját, aki a digitális oktatásra való áttérés kezdetén bebizonyította, úszni otthon, akár a nappaliban is megtanulhat az ember, ha van egy vasalódeszkája.

A sajtó is imádta egyébként a videót, értették a humort, a pedagógiai célt is. De Szécsi Tamás és Risztov Éva is meleg szavakkal nyilatkoztak róla.

A szórakoztató videóért a tanár, amit rengetegen osztottak meg, és talán nincs is olyan diák az országban, aki még ne látta volna, példátlan büntetést kapott a tankerületi igazgatótól: figyelmeztetésben részesítette a tanárt, akinek a feltöltés másnapján el kellett távolítania a videót a Youtube csatornáról.

"Másnap reggel telefonált a vezetőm, hogy azonnal szedjem le a videót, mert a tankerület vezetője fel van háborodva, tajtékzik. Én nagy nehezen le is szedtem a videót – nem vagyok egy kimondott youtube-guru – ekkorra már olyan 1700 megtekintésnél jártunk"

- nyilatkozta a nedolgozzingyen.hu-nak.

A tankerület vezetője büntetésből olyan feladatokat is kitalált a testnevelőnek, amelyek emberi méltóságában sérthették a pedagógust. Eltiltották a diákjaitól, a csoportjait át kellett adnia a kollégáknak, ugyanakkor arra kényszerítették, hogy naponta készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, azokat küldje el a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának úgy, hogy ezeket az órákat egyszer sem tarthatta meg.

Vezsenyi László egy vele készült interjúban azt mondta:

egyszer kapott visszajelzést a tankerülettől az eltelt hetek alatt, amikor figyelmeztették, még nem teljesítette az aznapi penzumot. Nem vették ugyanis észre, hogy már előző este elküldte... 

A hódmezővásárhelyi tankerület vezetője, Balázs József, június 15-i hatállyal lemondott, miután az oktatási ombudsman is vizsgálódni kezdett a vasalódeszkás tanár eltiltása ügyében.

Az ATV Híradó megkeresésére az EMMI egyértelmű túlkapásként értékeli a hódmezővásárhelyi tankerületi igazgató eljárását. "Tekintettel arra, hogy az érintett több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, lemondását el fogjuk fogadni - közölte az EMMI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés