Maruzsa: fel kell készülni arra is, hogy ismét lesz digitális oktatás

MTI

2020.07.13. 10:31

Maruzsa: fel kell készülni arra is, hogy ismét lesz digitális oktatás

Az államtitkár reméli, hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet.

Hirdetés

Hirdetés

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt – közölte a köznevelésért felelős államtitkár július 13-án a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán azt mondta, ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges.

A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz – tudatta. Hozzátette: a tanév legelejét arra is használják majd, hogy felkészüljenek a rendkívüli eseményekre.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az érettségire felkészülés sikeres volt. A jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el az elmúlt öt év átlageredményétől; az elégtelen osztályzatok aránya azonban alacsonyabb, 0,89 százalék.
koronavírusMaruzsa Zoltándigitális oktatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!