Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzésre is lehet jelentkezni

szabolcsihir.hu

2020.07.27. 15:11

Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzésre is lehet jelentkezni

Azok élhetnek a lehetőséggel, akiket nem vettek fel vagy nem adtak be korábban jelentkezést.

Hirdetés

Hirdetés

Stratégiai cél, hogy a magyar fiatalok nemzetközi összevetésben is versenyképes tudásra tegyenek szert a felsőoktatásban, jobb egyetemeken, korszerű körülmények között tanulva értékesebb diplomát kapjanak, így sikeresebben állhassák meg helyüket az életben és a munkaerőpiacon. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének, oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat – olvasható a kormány honlapján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pótfelvételi eljárásban biztosít lehetőséget tanulmányaik folytatásához azoknak a diákoknak, akiket nem vettek fel, vagy korábban nem adtak be jelentkezést – írják július 27-i közleményükben.

Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehet jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében.

Az érettségizetteknek a felsőoktatásban való továbbtanulás mellett piacképes szakmákat sajátíthatnak el a megerősített szakképzésben. Az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatta a felvételt nem nyert jelentkezőket a szakképzés kínálta lehetőségekről.

pótfelvételi

Szóljon hozzá!

Hirdetés