Távozik posztjáról az amerikai nagykövet

2020.09.16. 08:06

Távozik posztjáról az amerikai nagykövet
Debrecenben, 2018-ban Papp László polgármesterrel (Fotó: Cívishír)

Hamarosan távozik.

Hirdetés

Hirdetés

Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról - ezt Facebook oldalán jelentette be David Cornstein.

Azt írta: "megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén. Hiányozni fog Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szereztem, ám nagykövetségi kollégáimat, Magyarországot és a magyar népet mindörökre a szívembe zártam".

David Bernard Cornstein amerikai üzletember és diplomata New York-ban született 1938. augusztus 17-én. Üzletei között megtalálható a szerencsejáték és a használt luxus ékszerek kereskedelme valamint a telemarketing. A Republikánus Párt tagja.
USA

Szóljon hozzá!

Hirdetés