Nézze élőben az Európai Unió évértékelőjét

civishir.hu

2020.09.15. 07:57

Nézze élőben az Európai Unió évértékelőjét

Az Európai Bizottság elnöke szeptember 15-én értékeli az Unió helyzetét.

Hirdetés

Hirdetés

Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Unió helyzetét értékelő, szerdán 9 órakor kezdődő beszédében várhatóan beszámol arról, hogyan csillapította a bizottság a koronavírus-járvány és a nyomában érkező gazdasági válság hatásait. Az elnök emellett bemutatja a gazdasági talpra állásról, az éghajlatváltozás elleni küzdelemről és az európai szomszédságpolitikáról alkotott elképzeléseit. A parlament képviselőcsoportjainak vezetői a beszédet követően értékelik a bizottság munkáját és elmondják, hogy álláspontjuk szerint mely ügyeknek kellene a 2021-es tennivalói között szerepelni.

Szeptember 15-én 16 órától Othmar Karas alelnök és több szakbizottság elnöke az Európai Unió kiemelt feladatairól fognak egyeztetni, ezért két órán keresztül várják európaiak és civil szervezetek kérdéseit és ötleteit az Unió legfontosabb feladataival kapcsolatban.

A Bizottság elnöke már tíz éve minden szeptemberben megtartja évértékelését az Európai Parlamentben, amelyet az Unió helyzetéről szóló vita követ. A beszéd során az előző év legfontosabb lépéseiről és kihívásairól hallhatunk. Idén olyan témákkal foglalkozik majd, mint például a gazdasági és társadalmi helyreállítás, az éghajlatváltozás, a fiatalok munkanélkülisége vagy a migráció kérdése.

A vitát magyarul is lehet online követni szeptember 15-én 9 órától a https://www.europarl.europa.eu/soteu/hu/live-streaming/ honlapon, továbbá a Hajdú-Bihar megyei Europe Direct Információs Központ Facebook-oldalán.
európai parlamentEurópai BizottságUrsula von der Leyen

Szóljon hozzá!

Hirdetés