Döntöttek: január 11-ig érvényben marad a kijárási tilalom

szabolcsihir.hu

2020.12.07. 13:40

Döntöttek: január 11-ig érvényben marad a kijárási tilalom

A szilveszteri bulik és utcabálok idén biztosan elmaradnak.

Hirdetés

Hirdetés

A tesztelésen túl több konzultációt is folytattam járványügyi szakemberekkel, tudósokkal és professzorokkal, és azt kérdeztem, hogy fenntartsuk-e a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket. A válasz egyöntetű volt, a szigorú intézkedéseket fent kell tartani – fogalmazott Orbán Viktor a december 7-i bejelentésében. A miniszterelnök elmondta, ennek megfelelően

a jelenlegi kijárási tilalom és szigorú intézkedések 2021. január 11-ig érvényben maradnak.

Hogy szenteste ezt az intézkedést enyhítik-e, azt majd december 21-én döntik el az akkori állapotok tükrében. – Biztosan mondhatom, hogy nem lesz kivétel december 31-én, a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette: a kórházainkban az egészségügyi személyzet a betegeinkért, az iskolákban a pedagógusok a szülők munkahelyének megtartásáért küzdenek. Hazánkban két hete zajlik a célzott tesztelés, azóta Magyarország az EU legtöbbet szűrő országai közé tartozik.

A vakcináról kijelentette, sem politikai érdekeket, sem egymással versengő nemzetközi cégek érdekeit nem veszik figyelembe.
Orbán Viktorkijárási tilalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!