Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új orosz vakcinát dobnak be

| 2021. 01. 19. | 14:43:00
Az EpiVacCoronából 50 ezer készülhetett 2020 végéig Putyinéknál.
Új orosz vakcinát dobnak be
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százszázalékos a második orosz vakcina, a novoszibirszki Vektor kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona immunológiai hatékonysága az új koronavírusos fertőzéssel szemben a klinikai tesztek alapján – közölte január 19-én az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet. Mint írták, a hatékonyság az immunológiai és megelőző hatékonyságából tevődik össze, a klinikai tesztelés első és második fázisa alapján az EpiVacCoronánál ez 100 százalék. 

Egy peptid antigén alapú oltóanyag,ról van szó, amelyik október 14-én kapta meg a feltételes bejegyzést Oroszországban. Ezt követően megkezdődött „posztregisztrációs” tesztelése, dokumentációját pedig eljuttatták az Egyészségügyi Világszervezethez (WHO). Korábbi közlés szerint 2020 végéig 50 ezer dózist terveztek gyártani belőle.

Oroszoroszágban a december 5-én elindított, elsősorban a veszélyeztetett társadalmi és foglalkozási csoportokat érintő kiterjedt vakcináció után hétfőn megkezdődött a tömeges védőoltás. A kampány keretében alapvetően az elsőként kifejlesztett Szputnyik V-t injekciózzák be, de egyes régiókban, kisebb mennyiségben használják az EpiVacCoronát is, amelynek tömeggyártása februárban indul be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés