Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős segítséget ad az állam az építkezőknek

| 2021. 03. 19. | 12:04:00
Egyelőre negyven, hamarosan viszont már száz tervből lehet választani.
Jelentős segítséget ad az állam az építkezőknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg 40 mintaterv közül lehet választani – hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter március 19-én a Facebook-oldalán. Novák Katalin a videóban azt mondta: egyre több család építkezik vagy vásárol ingatlant, amelyet utána át szeretne alakítani. Az ehhez szükséges tervezéshez szakértelem kell, a terveket pedig drága elkészíttetni, ezért a Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére.

Ezen a honlapon most 40, később viszont már 100 tervből lehet majd választani. Kolossa József, a Lechner Tudásközpont ügyvezetője elmondta: a katalógus célja a Magyar falu programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezete minőségének javítása. A letölthető tervek építészeti minősége kiváló, műszakilag ellenőrzöttek és gazdaságosan megvalósíthatók. A tervek új épületek építéséhez és kockaházak átalakításához nyújtanak segítséget – ismertette.

Közölte azt is, hogy a megfelelő terv kiválasztása után ki kell tölteni a honlapon elérhető felhasználási szerződést, azt el kell juttatni a Lechner Tudásközpontnak. A terv részletes műszaki dokumentációjának letöltésére a szerződés megkötése után van lehetőség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés