Napi 80 ezer forintot kap az orvos, aki hétvégén is olt

MTI

2021.03.01. 08:56

Napi 80 ezer forintot kap az orvos, aki hétvégén is olt
MTI, korábbi fotó

Az a cél, minél több ember minél gyorsabban megkapja a vakcinát.

Hirdetés

Hirdetés

A védőoltások felgyorsítása érdekében a kormány kiegészítő díjazást biztosít a háziorvosok oltási tevékenységéhez, és az általuk végzett hétvégi oltásokhoz. A háziorvosok, ha hétvégén is oltanak, akkor napi 80 ezer forint díjazásban részesülnek. A háziorvosok munkájának megbecsülése mellett ezzel is az a cél, hogy felgyorsítsuk az oltást, és húsvétra a regisztráltak megkapják az első oltásukat, hiszen a járványból a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Az oltási munkacsoport most is jelentős feladatokat bíz a háziorvosokra. Minden háziorvos köteles részt venni a védőoltási programban, a lakosság immunizálásában. A kórházi oltópontok mellett, már most is több mint ötezer háziorvosi rendelő oltópontként van kijelölve. A háziorvosok jelenleg is végzik a regisztrált idősek és a 60 év alatti krónikus betegek oltását. A rájuk bízott feladatok a következő hetekben tovább nőnek, hiszen az a cél, hogy minél több ember kapja meg az oltását. Ezért hétvégén, szabad- és munkaszüneti napokon is számítunk a háziorvosok munkájára.

A kormány épp ezért olyan kiegészítő díjazási rendszert tett lehetővé, ami egy munkaszüneti teljes napra 80 000 forintot, fél napra pedig 40 000 forintot biztosít számukra, minden olyan esetben, ha adott időben az ellátandók legalább 50 százaléka megjelenik a rendelőben. Ellenkező esetben a háziorvosok a támogatás összegének felére lesznek jogosultak.  

A járványügyi feladat magába foglalja az érintett személy előzetes kivizsgálását, oltását, megfigyelését és az oltással kapcsolatos adminisztrációt. A háziorvosok hétvégi oltásának fedezetére a kormány 6,4 milliárd forintot biztosít.
oltásvakcinakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3