Orbán Viktor: egy hétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások

szabolcsihir.hu

2021.03.19. 07:41

Orbán Viktor: egy hétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások
(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A beoltottak számának függvényében fog nyitni az ország – közölte a miniszterelnök.

Hirdetés

Hirdetés

– Az elmúlt 24 órában 213-an haltak meg, soha nem volt ennyi áldozata a járványnak; 1174 koronavírusos van lélegeztetőgépen. A szakemberek szerint nem lehet lazítani – mondta Orbán Viktor március 19-i rádióinterjújában. A miniszterelnök közölte,

egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások, azaz  március 29-ig.

Amikor eléri az átoltottság a 2,5 millió embert, el lehet kezdeni az újraindítást – fogalmazott. A kormányfő azt mondta, egyszerűbb lett volna két hétről dönteni, de egy héten belül sok minden változhat, ezért hoztak most intézkedést egyelőre egy hétre. Ráadásul a húsvét kockázatos időpont lesz, mert a járvány terjedése összefügg a kontaktusok számával – mutatott rá. Kiemelte: az oltások számának növelése a legfontosabb védekezési eszköz. Minden héten négyszer-ötször annyi embert oltanak be, mint amennyien megbetegednek. Hozzátette: gyorsan kell oltani, ehhez pedig vakcina kell.

Közölte: mivel a következő két hónapban 500 ezerrel kevesebb AstraZeneca vakcina érkezik, mint amiről megállapodtak, legalább ennyi keleti vakcinát kell szerezni, hogy tudják tartani az oltási ütemet. Tárgyalnak is erről, és jó esély van rá, hogy a kiesett AstraZeneca vakcinákat kínai és orosz oltóanyaggal tudják pótolni – mondta.
Orbán Viktorkorlátozás

Hirdetés

Szóljon hozzá!