Kína maga sem elégedett a vakcináival

MTI

2021.04.11. 18:46

Kína maga sem elégedett a vakcináival
A jelenleg elérhető vakcinák „védő rátái nem túl magasak”, nyilatkozott a kínai járványügyi központ vezetője

Egy francia miniszter szerint Németország trükközik a Szputnyik kapcsán.

Hirdetés

Hirdetés

Kína fontolóra vette  a Covid-19 elleni védőoltásainak keverését a hatékonyságuk növelése érdekében – közölte Kao Fu, a kínai járványügyi központ vezetője, elismerve, hogy a forgalomban lévő kínai vakcinák nem elég hatásosak. A jelenleg elérhető vakcinák „védő rátái nem túl magasak” – idézték április 11-én hírügynökségek Kao Fut, aki előző napon, Csengtu városában tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről. „Hivatalosan fontolgatjuk a különböző technológiái (gyártó)sorokon készült különböző védőoltások használatát az immunizációs folyamatban” – fogalmazott.

Kína eddig négy Covid-19 elleni vakcinát fejlesztett ki, és az év végéig Peking várhatóan hárommilliárd adag vakcinát gyárt.

Francia fricska

Vasárnap Clément Beaune francia Európai-ügyi államtitkár „kommunikációs trükknek” nevezte azt, hogy Németország tárgyalást kezd Oroszországgal a Szputnyik V beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül.

„Most kezdődik a választási kampány Németországban. Ezzel magyarázható, hogy nagy a mozgás. Szerintem ez csak egy kommunikációs trükk, amelyet sajnálok” – mondta a francia kormánytag az RTL rádió és a LCL hírtévé közös műsorában.

Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter április 8-án jelentette be, hogy miután az európai uniós tagországok egészségügyi minisztereinek tanácskozásán az Európai Bizottság illetékese ismertette, hogy nem szerepel terveik között orosz oltóanyag beszerzéséről szóló szerződések kidolgozása, Németország kétoldalú tárgyalást kezd Oroszországgal. Kiemelte: a vásárlás első számú feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel, ezért a keletkezett adatokat mind meg kell osztani az EU-val.

FranciaországNémetországOroszországKínavakcinakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!