Orbán bejelentette: megvan a 2,5 millió beoltott

szabolcsihir.hu

2021.04.06. 17:19

Orbán bejelentette: megvan a 2,5 millió beoltott
(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások.

Hirdetés

Hirdetés

– A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, 2,5 millió honfitársunk beoltva – jelentette be Orbán Viktor április 6-án. Mint mondta, egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – tette hozzá. Kiemelte, egy hónap alatt két és félszeresére növelték a beoltottak számát, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. – Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket, ezeket tartsák be – fogalmazott.

Mivel megtörtént a 2,5 milliomodik oltás beadása, ezért az alábbi intézkedések lépnek életbe:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
  • A pedagógusok oltását követően az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra.
Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben. Ennek értelmében a rendelet április 7-én, szerdán hatályba lép.
Orbán Viktorkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!