Ruszin-Szendi Romulusz lesz a Magyar Honvédség első embere

2021.05.31. 10:37

Ruszin-Szendi Romulusz lesz a Magyar Honvédség első embere
Ruszin-Szendi Romulusz (Fotó: Magyar Honvédség)

Őt javasolja a belügyminiszter.

Hirdetés

Hirdetés

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői székesfehérvári, rendkívüli állománygyűlésén bejelentette, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának.

A miskolci születésű katona végzettsége szerint tűzértiszt és földmérő mérnök, valamint a hadtudományok doktora. Szolgált Tapolcán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnok és Debrecenben is. A cívisvárosban a Bocskai dandár parancsnoka volt. Egyszer iraki, egyszer pedig afganisztáni misszióban vett részt. Legutóbb a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozott.

A 48 éves vezérőrnagy a Magyar Hadtudományi Társaság tagja, a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület Elnöke. Hobbija az olvasás és a sportolás, a foci és a futás.

Korom Ferenc vezérezredes egy hete kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől. Korom Ferenc kérését egyebek mellett azzal indokolta: a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.
Magyar HonvédségkatonaságRuszin-Szendi Romulusz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés