Ausztria változtatott a beutazási szabályokon

MTI

2021.05.19. 14:22

Ausztria változtatott a beutazási szabályokon
(Fotó: MTI/archív)

Alacsony fertőzöttségű kockázati csoportba került Magyarország.

Hirdetés

Hirdetés

Május 19-től megváltoztak az Ausztriába történő beutazási szabályok, az osztrák hatóságok új kockázati csoportokba sorolják az országokat, köztük Magyarországot alacsony fertőzöttségűbe – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán. Kiss Róbert ismertette: az alacsony fertőzöttségűek mellett egy másik csoportba sorolják a magasabb kockázatú országokat, továbbá megkülönböztetik "a vírusvariáns államokat".

Az a magyar állampolgár, aki rendelkezik 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel, vagy 48 órán belüli negatív antigénteszt-eredménnyel, vagy igazoltan átesett a betegségen, vagy rendelkezik két védőoltással, karanténkötelezettség nélkül léphet be az országba.

Annak sem kell karanténba vonulnia, aki a védőoltásnak csak az egyik dózisát kapta meg, de azt a belépésnél legalább 22 nappal korábban. Mindezek nélkül is be lehet utazni a magyaroknak Ausztriába, de ahhoz, hogy az illető ne kerüljön karanténba, 24 órán belül PCR-tesztet kell csináltatnia. Az alezredes rámutatott: a beutazáshoz továbbra is szükséges regisztrálni az erre szolgáló online felületen, a tervezett időpont előtt 72 órával.

Hozzátette: az új szabályok tételes ellenőrzése miatt a határátkelőknél várakozással kell számolni.
Ausztriakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés