Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karikó: mindig elámulok, milyen nagyságokkal említik a nevem

| 2021. 05. 18. | 19:16:00
Átvette a közmédia díját.
Karikó: mindig elámulok, milyen nagyságokkal említik a nevem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár már tavaly decemberben neki ítélték oda, csak május 18-án, kedden tudta átvenni személyesen a Közmédia Év Embere Díjat Karikó Katalin Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától.

A szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legmodernebb vakcinát, ezért a közmédia kuratóriuma 2020-ban neki ítélte oda elsőként a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjat - közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel. A díjazott egy porcelán emlékplakettet kapott és az ő portréja díszíti az MTVA-székház egyik folyosójának falát is.

"A díj alapításával az volt a cél, hogy a közmédia is megmutassa, kik azok a személyek, akik mindenképp elismerésre méltóak. Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos"

- idézi a közlemény Papp Dánielt.

"Mindig elámulok azon, hogy milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon. Jólesik az elismerés, de legjobban mégis az emberek levelei érintenek meg, amikben leírják, számukra mit jelent a vakcina"

- fogalmazott Karikó Katalin.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés