Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra megúszhatja, akinek nincs nyelvvizsgája

| 2021. 06. 22. | 14:37:00
A következő kormányülésen eldől, felnevethet-e 20 ezer hallgató. 
Újra megúszhatja, akinek nincs nyelvvizsgája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján a „nyelvvizsga-amnesztia” meghosszabbítását javasolja a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter június 22-én. Novák Katalin azt mondta: ez azt jelentené, hogy idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül. A nyelvvizsgáról szóló javaslatot a szerdai kormányülésen terjesztik elő.

A miniszter beszámolt arról is, hogy az operatív törzs döntése alapján a köznevelési intézmények is egész nyáron szervezhetnek táborokat, foglalkozásokat, és ezek alkalmával a szülők, kísérők beléphetnek az intézménybe. Hozzátette, ezt iskolánként lehet szabályozni, de az erre vonatkozó általános tiltást megszüntették. A közművelődési házakban tartott esküvők esetén a lakodalmakra érvényes szabályozások vonatkoznak.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a MNB nem támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását és arra figyelmeztette az embereket, csak az vegye igénybe, akinek muszáj, azt felelte: a jegybank a dolgát végzi, hiszen egyik feladata, hogy növelje a pénzügyi tudatosságot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés