Hirdetés

A németeknél is lelassult az oltás

MTI

2021.07.12. 18:37

A németeknél is lelassult az oltás
A német kormány stratégiát vált (Fotó: Freepik)

Pedig egy hét alatt ötven százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma.

Hirdetés

Hirdetés

Lelassult az új koronavírus miatti oltási kampány Németországban, az első adag vakcinát beadatók száma több havi mélypontra süllyedt a július 12-i adatok szerint. Legutóbb februárban adtak be annyira kevés – nagyjából 60 ezer – első oltást, mint vasárnap, „viszont februárral ellentétben most van elég oltóanyag, ezért továbbra is azt kérjük, hogy oltassák be magukat” – írta egyik Twitter-bejegyzésében Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter. 

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya stratégiát vált. Az új irányvonal lényege az oltás hozzáférhetőségének javítása. Így a napi több ezer adag vakcina beadására berendezett oltási központok és a háziorvosi és üzemorvosi rendelők mellett „szokatlan helyeken” alakítanak ki oltópontokat és bevezetik az úgynevezett „oltás to go” (elvitelre) megoldást.

A 199. napja tartó kampányban legalább egy adag védőoltást a lakosság 58,5 százaléka – 48,6 millió ember – kapott. Teljes oltással a lakosság 42,6 százaléka rendelkezik. Az utóbbi 24 órában országszerte 324 fertőződést mutattak ki tesztekkel. Ez bő 50 százalékos emelkedés az egy héttel korábbi 212-höz képest.
Németországoltáskoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés