Hirdetés

Feloldják a járványügyi korlátozások nagy részét

szabolcsihir.hu

2021.07.02. 07:40

Feloldják a járványügyi korlátozások nagy részét
(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Végre eldobhatjuk a maszkot!

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában sem hunyt el koronavírusos beteg – jelentette ki Orbán Viktor a július 2-i rádióinterjújában. A miniszterelnök hozzátette, 76 személy van kórházban, aki nem szorul gépi lélegztetésre, és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma 22. 

Az oltottak száma a mai nap eléri az 5,5 milliót, így a járványügyi intézkedések többségét feloldhatják.

Így sehol sem lesz kötelező a maszkviselés, például a boltokba sem. Védettségi igazolvány nélkül lehet étterembe, szállodába, előre váltott jegyes kulturális eseményre menni. Három helyen azonban maradnak a szigorú korlátok: sportrendezvények, zenés-táncos rendezvények, zárt térben tartott koncertesemények.

A hétvégén eléri az ötmilliót a második oltást felvevők száma – tette hozzá. Elmondta, a világ nagy részében a negyedik hullámot készpénznek veszik, szeptember-októberre teszik ennek a kezdetét. De aki be van oltva, az jó eséllyel kimaradhat ebből a hullámból. Az oltások 90 százalékban hasznosak, hatásosak. 100-ból 10 ember még a legjobb esetben is újrafertőződhet – magyarázta.

Tudatta, októbertől kiviteli korlátozást rendelnek el bizonyos építőipari termékekre.

Szerinte azért "szaladtak el" az árak, mert megnőtt a kiviteli mennyiség egyes termékek esetében. Bizonyos termékeknél egy árszint felett elvonják az ár 90 százalékát, extraprofitadót vezetnek be – sorolta. Ilyen termék például a kavics és a sóder, de jelezte, más árunál is készülnek erre.

A tegnapi kormányülésen döntöttek a távmunka kiszélesítéséről és az exporthitel biztosításáról is. 
Orbán Viktorkoronavírus

Hirdetés

Hirdetés