A szomszédban ismét életbe lép a kijárási tilalom

2021.09.21. 10:04

A szomszédban ismét életbe lép a kijárási tilalom
(Fotó: illusztráció)

Újra bevezetik az idősek vásárlási idejét is.

Hirdetés

Hirdetés

Szlovákiában néhol visszatér a kijárási tilalom - írja az ujszo.com. Mától Szlovákiában már csak négy járás tartozik a zöld színnel jelölt, úgynevezett megfigyelési fázisba. A járások nagy része narancssárga besorolást kapott, 27-et pirossal, négyet pedig már bordó színnel jelölnek.

A bordóval jelölt járások (4):
Korponai, Rozsnyói, Szakolcai és a Bártfai járás

A bordó járásokban keddtől jelentős szigorítások lépnek érvénybe, olyanok, amelyek már nemcsak az oltatlanokat érintik. Az egyik legfontosabb változás az este 9 és reggel 5 közötti kijárási tilalom. Hasonlóan a tavaly őszi és téli helyzethez, a bordó járásokban élők csak kivételes esetben hagyhatják el az otthonukat az esti órákban, például orvoslátogatás vagy munkavégzés céljából.

További fontos változás, hogy a bordó járásokban újra bevezetik az idősek vásárlási idejét, valamint már kültéren is kötelező lesz a maszkviselet – beltérben már FFP2-es védőeszközre van szükség, kültéren elegendő a sebészi szájmaszk is (kivéve, ha kétméteres körzetben nincs senki, akkor levehetik a maszkot).

Emellett a bordó járásokban jelentősen szabályozzak a tömegrendezvényeket is. Az esküvőkön, családi vacsorákon, illetve minden olyan eseményen, ahol nyilvános étkezés zajlik, a beoltott személyek is csak legfeljebb 20-an lehetnek. Az éttermekbe is csak az oltottak léphetnek be, de legfeljebb csak négyen ülhetnek egy asztalnál, és meg kell tartani a kétméteres távolságot az asztalok között.

Szlovákiakoronavíruskijárási tilalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés