Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az előválasztás lett a Momentum elnökének veszte

| 2021. 10. 11. | 09:55:00
Megvonták tőle a bizalmat.
Az előválasztás lett a Momentum elnökének veszte
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Belebukott az előválasztás miniszterelnök-jelölti eredményébe Fekete-Győr András, a Momentum eddigi elnöke. Vasárnap este a Momentum közgyűlése megvonta a támogatását Fekete-Győrtől a bizalmi szavazáson - írja a telex.hu.

A Momentum hivatalos közleményében úgy fogalmaz, hogy „Fekete-Győr András lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról”. A lemondás azonban formális, hiszen előtte a párt elnöke elbukta a jövőjéről szóló bizalmi szavazást.

Fekete-Győr András a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. A Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

– áll a Momentum közleményében. Mint írják, a Momentum hat elnökségi tagja ezután is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan kiírják a tisztújítást.

Fekete-Győr András lett az előválasztási küzdelem legnagyobb vesztese, a pártja népszerűségi indexéhez mérten váratlanul gyengén szerepelt az első fordulóban, húszezer szavazattal az ötödik lett az öt miniszterelnök-jelölt közül.

Hirdetés
Hirdetés