Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket megtartaná a Fidesz politikájából Karácsony és Márki-Zay

| 2021. 10. 04. | 22:07:00
Egyelőre nincs döntés a visszalépésről.
Ezeket megtartaná a Fidesz politikájából Karácsony és Márki-Zay
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maradna a családtámogatások rendszere, a nemzetpolitikát tekintve nem fordulhatna elő, hogy Magyarország a kormányzat támogatásával elutasítja a határon túliak állampolgárságát, Hadházy Ákos pedig nemcsak a 2010 utáni, hanem az azt megelőző korrupciós ügyekben is főszerepet kapna az elszámoltatásban: egyebek mellett ebben állapodtak meg egymással Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltek. Az előválasztás második és harmadik helyén zárt politikusok arról még nem döntöttek, hogy visszalép-e valamelyikük a másik javára – Dobrev Klára (DK) ellenében – az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek csatájának második fordulójában.

A budapesti és a hódmezővásárhelyi polgármesterek október 4-i bejelentésén (a tudósítók nem kérdezhettek) előbbi azt mondta, kormányváltás esetén az egyikük miniszterelnök, a másikuk miniszterelnök-helyettes lesz, de azt még nem döntötték el, „kettejük közül ki lesz az egyenlőbb, tehát ki lenne a miniszterelnök és melyikük a helyettes”. Megállapodtak viszont arról, hogy az „alkotmányosság helyreállításának” kérdéseiben egy közjogi tanácsadó testület felállítását kezdeményezik vezető alkotmányjogászok részvételével.

Márki-Zay Péter közölte: megértették, hogy csak együtt tudnak előválasztást és választást nyerni, de azokat a csoportokat is képviselnék, akik nem jutottak a második fordulóba, így a Jobbik és a Momentum szavazóit. – Dobrev Klára támogatóit is várják, nekik is van garancia arra, hogy lesz elszámoltatás, hogy Polt Péter nem maradhat a helyén, továbbá helyreállítják a sajtószabadságot – tette hozzá, hangsúlyozva: ha a programban megegyeznek, a szereposztás lényegtelen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés