Hirdetés

Orbán Viktor: béremelést kapnak az ápolók és a bölcsődei dolgozók

szabolcsihir.hu

2021.10.08. 08:25

Orbán Viktor: béremelést kapnak az ápolók és a bölcsődei dolgozók

A pedagógusokhoz is szólt a miniszterelnök.

Hirdetés

Januártól az ápolók fizetése 21 százalékkal, a bölcsődei, a szociális dolgozók, valamint a kulturális szférában dolgozók bére pedig 20 százalékkal fog emelkedni – jelentette be Orbán Viktor az október 8-i rádióinterjújában. A miniszterelnök a pedagógusok sztrájkfenyegetésével kapcsolatosan elmondta, hogy a tanárok igazuk van, hiszen ugyan ők voltak az elsők a bérrendezés kapcsán, azóta viszont a többi bér is emelkedett, így "hátrébb sodródtak", és infláció is volt. – Most úgy látom, jövőre lehetséges egy 10 százalékos béremelés, majd 2023-ban egy komolyabb bérrendezés – fogalmazott.

A minimálbér-emelés kapcsán azt mondta, ha a minimálbért 200 ezer forintra tudják emelni, akkor szép évet zár majd a gazdaság. A vállalkozók ugyanakkor attól tartanak, a túl gyors minimálbér-emelés kigazdálkodhatatlan, és ez elbocsátásokhoz vezethet. Ezért a kormány csökkentheti a vállalatokat terhelő adókat, ők cserébe megígérik, hogy emelik a béreket. Erről – a miniszterelnök szerint – egy-két hónapon belül döntés születhet.

A járványhelyzetről szólva elmondta, az oltás működik, és ő maga is fel fogja venni a harmadik dózist. Szerinte a felelősségteljes magatartás az, ha mindenki beoltatja magát.
Orbán Viktorpedagógusbéremelésbölcsődeápoló

Hirdetés

Hirdetés