Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sugárzással is megölhető a koronavírus, itt az orosz módszer

| 2021. 10. 04. | 21:44:00
A Szputnyik V-ről is szó esett egy különös gép bemutatóján.
Sugárzással is megölhető a koronavírus, itt az orosz módszer
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem magával a Szputnyik V vakcinával, hanem az oltóanyag dokumentációjával szemben voltak kifogásai az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy október 4-i, a Fekete-tenger parti Gelendzsikben rendezett gyógyászati, biotechnológiai tanácskozáson.

„A termékkel szemben nem volt kifogás, csak a dossziéjával szemben. Minden gyógyszerészeti termékről dokumentumcsomagot kell kiállítani, amelyet szakértők ellenőriznek és értékelnek” – mondta a tárcavezető. Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek, így minden akadály elhárult. A Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, amelyek összlakossága meghaladja a négymilliárdot, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség általi engedélyeztetése még várat magára. 

Vaszilij Spak egészségügyi miniszterhelyettes a Krím félszigeti Alustában rendezett Mikrolektronyika 2021 fórumon hétfőn bemutatta a Tor elnevezésű készüléket, amely állítása szerint gyenge elektromágneses sugárzással képes meggyengíteni és megölni a vírusokat, köztük a Covid-19-et okozó SARS-CoV-2 koronavírust is. Spak szerint a berendezés egyedülálló a világon, sugárzása ötöde egy mobiltelefonénak, és „abszolút ártalmatlan az emberre”. A helyettes tárcavezető azt mondta, hogy napi 15 perces használat védettséget biztosít az új koronavírusos fertőzéssel szemben. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés