Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 6-tól is folytatódik az oltási akcióhét

| 2021. 12. 02. | 14:23:00
Jön a következő akcióhét, és a rezsicsökkentés bővítése is.
December 6-tól is folytatódik az oltási akcióhét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a december 2-i Kormányinfón.
Majd hozzátette, a kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz.

– A tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkeznek az 5-11 évesek számára adható oltások. Ennek a korosztálynak kétmillió adag vakcinát rendeltünk

– mondta el a miniszter.

– Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is – folytatta a Kormányinfón Gulyás Gergely.

Mint mondta, a világban elszabadultak az energiaárak, ha az infláció ellen akarnak küzdeni, akkor a talán legnagyobb növekedésen keresztülment világpiaci áramárakat Magyarországon nem szabad a fogyasztók számára érvényesíteni.

Elmondta: a magyar kisvállalkozók (a legfeljebb 4 milliárd forintos éves nettó árbevételű vagy mérlegfőösszegű, legfeljebb tíz munkavállalót foglalkoztató vállalkozások) számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés.

 

Majd hozzátette, hogy az önkormányzatok számára is lehetővé teszik az egyetemes szolgáltatás igénybevételét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés