Hirdetés

György István: a legkisebbek kilenc százaléka kapott oltást

MTI

2022.01.14. 13:58

György István: a legkisebbek kilenc százaléka kapott oltást
(Fotó: MTI/Komka Péter)

Hatszázötvenezer gyereknek ajánlott az oltás beadása.

Hirdetés

Hirdetés

Az 5-11 év közötti mintegy 650 ezer gyereknek is ajánlott az oltás, ők is megfertőződnek, de szerencsére sok esetben észrevétlenül vagy enyhe tünetekkel esnek át a megbetegedésen – nyilatkozta a közmédiának György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője január 14-én.

A tapasztalat azonban az – folytatta –, hogy a poszt-covid szindrómák nem kerülik el a fertőzésen átesett gyerekeket sem – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Az 5-11 évesek számára 77 kórházban áll rendelkezésre oltás előzetes regisztráció és időpontfoglalás alapján. Már 59 ezernél több gyermeket oltottak, és több mint 72 ezret regisztráltak a szüleik – mondta. György István hozzátette, az az oltóanyag számukra is rendelkezésre áll, az első 138 ezres adagot követően egy újabb 48 ezer adagos szállítmány érkezett és további 56 ezres is érkezni fog.

Azt mondta, a szülő döntése, hogy oltatja-e gyermekét vagy sem, de az orvosi ajánlás mindenképpen az, hogy ők is legyenek beoltva.
oltás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés