Hirdetés

Felfüggeszti párttagságát a Fideszben Novák Katalin

2022.01.27. 13:12

Felfüggeszti párttagságát a Fideszben Novák Katalin
Novák Katalin (fotó: mti)

Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk - mondja.

Hirdetés

Hirdetés

Novák Katalin felfüggeszti párttagságát a Fideszben, és azt ígéri, hogy nem lesz tétlen államfő a nemzetközi térben sem - derül ki a Mandinernek adott interjúból, szemlézi az Index.

Novák Katalin leszögezte, hogy a köztársaságielnök-jelöltek „párthoz kötődése általános Magyarországon és külföldön is, semmi újdonság nincs benne”. A kérdés szerinte az, hogy hivatalba lépve képes-e az államfő a nemzet bármilyen egyéni vagy csoportérdek feletti egységét megjeleníteni.

Ami a kritika női részét illeti: a baloldali politikusok folyton női vezetőket követelnek. Most, hogy egy nő lehet a köztársasági elnök, előre bábunak minősítik. Mi ez, ha nem lenézés? Persze lehet, hogy nemcsak a nőket, hanem a jobboldali férfiakat is lenézik. Anélkül, hogy érdemi kritikát fogalmaznának meg vagy valódi választási lehetőséget kínálnának.

A volt családügyi miniszter a Mandinernek azt is elárulta, hogy felfüggeszti a Fideszben a párttagságát. Novák Katalin úgy látja, hogy

a világban nem csak az anyagi erőforrásokért, a politikai befolyás növeléséért folyik ádáz küzdelem. Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben. Van tehát feladat. Nem leszek tétlen államfő a nemzetközi térben sem.

A 2010-es blogbejegyzését, amelyet még Németországban élve írt, és arról szólt, hogy hálát ad, amiért nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként kell élniük „röhejes jövedelemből”, azzal magyarázta, hogy ma éppen úgy tiszteli a kórházi ápolók, a szociális területen dolgozók vagy a pedagógusok munkáját, mint tíz évvel ezelőtt.

A régi megjegyzésem éppen a méltatlanul alacsony jövedelmekről szólt. Emlékeztetőül: nyolcévnyi szocialista kormányzás után voltunk, az egészségügyi dolgozók fizetése és erkölcsi meg­becsülése elkeserítően alacsony szintre jutott. Frusztráció, harag, kiábrándultság volt bennem akkoriban emiatt.

politikaközéletNovák Katalin

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés