Hirdetés

Hirdetés

Az ukrán-magyar határon hozta világra gyermekét egy ukrajnai zsidó nő

neokohn.hu

2022.03.06. 10:08

Az ukrán-magyar határon hozta világra gyermekét egy ukrajnai zsidó nő
(Fotó: Izraeli Nagykövetség)

Nyíregyházán a hitközség segítőkész.

Hirdetés

Az Izraeli Nagykövetség Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi eseményről: az ukrán-magyar határon szülte meg egy nő a gyerekét, akit izraeli diplomaták segítettek világra jönni - írja a neokhon.hu.

Ukrajnából az orosz támadás kezdete óta több ezer zsidó menekült már el, elsősorban Lengyelország, Románia, Moldova és Magyarország irányába.

„Éppen a bevándorlási hivatalban segítek tolmácsolni a Szochnutnak egy Budapesten ragadt 16 fős orosz csoport miatt. Mindeközben a családom egy része ezekben a pillanatokban is ukrán pincékben kénytelen menedéket lelni…”

– mondta telefonon a Neokhonnak a Kárpátaljáról származó Teszter Nelli, aki a nyíregyházi rabbi-jelölt, Kurucz Ákos felesége. Teszter elmondta, hogy napok óta dolgoznak különféle segélyező akciókon az Ukrajnából menekülni kényszerülő emberek számára. Közösségük kántora, Csatlós Tamás már berendezett Nyíregyházán egy nagy termet, ahol 50 fő számára próbálják megoldani az átmeneti szállást.

Ezenkívül több nemzetközi adományvonallal vannak kapcsolatban, és Teszter – aki foglalkozását tekintve muzsikus és zenetanár — pedig jótékonysági koncert szervezésébe is kezdett a Mazsihisszel.

 

zsidóUkrajnaháború

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés