Hirdetés

Hirdetés

Most a Jobbik-alelnök náci karlendítése borzolja az idegeket

2022.03.14. 12:06

Most a Jobbik-alelnök náci karlendítése borzolja az idegeket
Z. Kárpát Dániel a parlamentben (Fotó: mti)

Neve az ellenzéki lista befutó helyén szerepel.

Hirdetés

A Jobbik alelnöke, aki az ellenzéki közös lista kilencedik helyen szerepel, náci kézmozdulattal üdvözölt valakit vagy valamit egy jobbikos rendezvényen - erről tanúskodik az a felvétel, amelyet most közölt a The Jewish Voice című amerikai zsidó lap.

A rövid felvételen Z. Kárpát Dániel a karlendítés után nevet is egyet, ami azt sejteti, hogy még humorosnak is találta a helyzetet.

A Telex megkereste az ellenzéki politikust, aki válaszában azt írta, sosem volt náci, sem antiszemita, hozzátéve, maga is elfogadta a „néppárti Jobbik elvi nyilatkozatát”. Azt is közölte, hogy az antiszemiták szerinte a Fideszben vannak, akik Jakab Péter Jobbik-elnököt zsidó felmenői miatt jákobozzák. A felvétel valódiságát az ellenzéki közös lista kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dániel nem cáfolta.

Tavaly az előválasztási kampány alkalmával került elő egy karlendítős fotó, amelyen Farkas Péter Barnabás ózdi jobbikos jelölt szerepelt egy lengyelországi múzeumban, zsidóellenes feliratok előtt. Hasonló tartalmú fotó került elő Fidrus Péterről, Ózd korábbi jobbikos alpolgármesteréről is, írja a népszava.hu.

politikazsidóholokausztJobbiknáci

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés