Hirdetés

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok - így Orbán Viktor

2022.04.01. 17:39

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok - így Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke választókkal találkozik a Fidesz-KDNP kampánygyűlésén tartott beszéde elmondása előtt Székesfehérváron (Fotó: mti)

A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér - mondta.

Hirdetés

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és támogatni fogják azokat a javaslatokat, hogy zárják el az Oroszországból érkező gáz- és olajvezetékek csapját - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányrendezvényén pénteken Székesfehérváron, ahol azzal vádolta a baloldalt, hogy már meg is állapodtak az ukránokkal.

A Fidesz elnöke a székesfehérvári Városház téren összegyűlt hallgatósága előtt kifejtette: négy évvel ezelőtt is itt találkoztak, "Fehérvár, a mi szerencsehozó talizmánunk", négy éve is "nagy győzelem lett a vége a fehérvári találkozónknak". A statisztikák alapján ha Fehérvár belső részében nyernek, akkor az egész országban nyernek - magyarázta. Megjegyezte:

ez nem kampányzáró összejövetel, hanem a kampányhajrát megnyitó esemény, és a kampányhajrá a legfontosabb része a kampánynak.

Közölte: "tizenhárom óránk lesz arra, hogy győzzünk vasárnap reggel hattól este hét óráig". Mindent előkészítettek, és az ellenfél is "számunkra kedvező állapotban" van: megbillent állapotban - mondta. Úgy vélte, jól állnak a csillagok, de ez semmit sem ér, ha az utolsó nap rendelkezésükre álló 13 órát nem használják ki. "Volt már olyan választás, amikor szombaton nyertünk, aztán meg hétfőn is, de vasárnap vesztettünk" - idézte fel. Kiemelte: "Tanuljunk 2002 leckéjéből", legyenek ott és tegyenek rá még egy lapáttal, hogy vasárnap nyerjük meg ezt a választást!

Közölte: sokan mondják, hogy az ellenfél csal. "Mi ebben a meglepő?" - vetette fel.

A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér, ne most kísérletezzünk - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a nehézségek között azt említette, hogy az ország mögött van egy világjárvány, mellette egy háború és előtte egy egyre súlyosabb helyzetbe kerülő európai gazdaság. Hozzátette: a kormány már látott néhány válságot, 2010 óta komoly erőpróbákat kellett kiállnia, megemlítette a vörösiszap-katasztrófát, a dunai és a tiszai árvizet, a menekült- és a migránsválságot, a Covid-járványt, valamint a háborút.

A politikus a gyermekvédelmi népszavazást legalább olyan fontosnak nevezte, mint a parlamenti választást. Orbán Viktor azt mondta: "világosan ki kell mondanunk vasárnap is, hogy az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják békén, meg kell védeni a családjainkat. Meg kell állítani azt a genderőrületet, amely jól láthatóan egyre nagyobb bajokat okoz tőlünk nyugatra". Szerinte ez a népszavazás egy nagyon fontos kérdést hosszú időre elrendezhet Magyarországon.

MagyarországOrbán Viktorválasztás

Hirdetés

Hirdetés