Hirdetés

Jakab Péter feljelentette saját helyettesét

Facebook/Jakab Péter

2022.05.30. 18:46

Jakab Péter feljelentette saját helyettesét
Potocskáné Körösi Anita a Parlamentben (Fotó: MTI/archív)

Hűtlen kezelés miatt fordult a rendőrséghez.

Hirdetés

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia. Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán - kezdi Facebook-bejegyzését Jakab Péter.

A Jobbik elnöke így folytatja:

Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni-zúzni. Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül.

Jakab a bejegyzésben arról is ír, hogy Potocskáné ismeri a törvényeket és a közgazdaságtant. Tudja, hogy egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt. Még a párt alapítványát sem. Tiltja a törvény. És tudja azt is, ha egy pártalapítvány többet költ, mint amennyije van, csődbe megy.  És mégis figyelmen kívül hagyja mindezt. Törvényt is, közgazdaságtant is.

Jakab szerint a döntés emberileg nehéz, a Jobbik elnökeként viszont könnyű.

Nehéz, hisz azzal szemben kell fellépnem a Jobbik védelmében, akiben megbíztam emberként. És mégis könnyű, mert a Jobbik nem a Fidesz. Ha a Fidesz visszaéléseivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdetünk, akkor magunk között sem tűrhetjük meg mindezt. Sőt! A korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor irtom csak igazán.És mégis könnyű, mert a Jobbik nem a Fidesz. Ha a Fidesz visszaéléseivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdetünk, akkor magunk között sem tűrhetjük meg mindezt. Sőt! A korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor irtom csak igazán.

A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok:

a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom

– zárul a Jobbik elnökének írása.

JobbikfeljelentésJakab Péterhűtlen kezelés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés