Hirdetés

Gyurcsány–Kövér csata az Országgyűlésben

mti

2022.05.16. 13:58

Gyurcsány–Kövér csata az Országgyűlésben
Kövér László házelnök (Fotó. mti)

A DK elnöke szerint igaz, hogy megnyerte a Fidesz a választást, de ez nem fejezi ki mindig a népakaratot.

Hirdetés

Hirdetés

„A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában. A törvényesség a DK elnöke szerint „nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés”.

„Ez a kormány megtörte a népakaratot, amikor megszállta és szétzilálta a köztársaságot.”

- fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint az igaz, hogy megnyerte a Fidesz a választást, de „a választás nem fejezi ki mindig a népakaratot”, mert a választás nem volt szabad és tisztességes, a versengő gondolatok és eszmék egyenlő feltételekkel nem jutottak el a választókhoz.

„Az eszmék, gondolatok szabad áramlása helyett a hatalom manipulált, erőszakos, hazug nyilvánossága vesz minket körül.”

- fogalmazott a DK elnöke, akinek Kövér László házelnök azt válaszolta, 

„Önnek nincs joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt. Különösen nincs erkölcsi alapja, miután szándékosan polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban”

– mondta Kövér, aki szerint Gyurcsány minden létező bűnt elkövetett a nemzet, az ország, a demokrácia és a jogállam ellen, amire személyes példákat is tudna mondani, de attól „most megkíméli” a házat. Gyurcsánynak azt is mondta, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, legalábbis ha ő vezeti az ülést, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.

Gyurcsány FerencKövér LászlóOrszággyűlési választás 2022

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés