Hirdetés

Orbán Viktor ötödjére is letette a miniszterelnöki esküt

MTI

2022.05.16. 14:52

Orbán Viktor ötödjére is letette a miniszterelnöki esküt
(Fotók: mti)

Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett.

Hirdetés

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn. A Fidesz elnökét - aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget - 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett.

Orbán Viktor - akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Nehéz körülmények közepette is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni és nem hátra

- mondta Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben, miután a parlament újraválasztotta miniszterelnöknek. A kormányfő kijelentette: a most megalakítandó kormány vállalása az, hogy a kibontakozó európai válság idején is megőrzi a legfontosabb eredményeket, és nem adja fel a fontos célokat.

"Megvédjük a teljes foglalkoztatottságot, megvédjük a családtámogatásokat, vállalom, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést is"- hangsúlyozta.

Magyarország nem fogad el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat - jelentette ki. Orbán Viktor azt mondta: Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával, és "csupa olyasmit akar ránk kényszeríteni, ami nekünk rossz és tőlünk idegen". Hozzátette: Magyarország "az élni és élni hagyni elv" jegyében "toleranciaajánlatot" tett a migráció, a gender és legutóbb az olajembargó ügyében is, azonban ezeket visszautasították.

"De mi továbbra sem adjuk fel a határok védelmét, nem bontjuk le a kerítést és nem engedünk be migránsokat, megvédjük a családjainkat, a genderaktivistákat nem engedjük be az iskoláinkba, nálunk az apa férfi, az anya nő, gyerekeinket pedig hagyják békén, kitartunk Magyarország békéje és biztonsága mellett, és nem fogadunk el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat"

- jelentette ki a miniszterelnök. Leszögezte: Magyarország az Európai Unió tagja, és érdeke, hogy a következő évtizedben az is maradjon.

Hirdetés

Hirdetés