Hirdetés

A szépséghibás termékek jelentős része még használt is

MTI

2022.06.01. 14:00

A szépséghibás termékek jelentős része még használt is
Sok webshop árul szépséghibás terméket (Fotó: Pixabay)

A fogyasztóvédők adtak ki közleményt, mire kell figyelni!

Hirdetés

Hirdetés

A szépséghibásként hirdetett termékekhez kapcsolódó megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (Feosz) június 1-jén.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint ugyanis a fogyasztók sokszor jóhiszeműen azt gondolják, hogy a szépséghibásként népszerűsített termékek újak, csak egy kicsit karcosak, szállításkor sérültek, ám sokszor tudtukon kívül használt készüléket próbálnak így eladni nekik a különböző webshopok.

A Feoszhoz beérkezett panaszok alapján gyakran előfordul, hogy szépséghibásként hirdetett termék eladásakor szerződést íratnak alá a fogyasztóval. Ebben ugyan már szerepel a használt termék kifejezés, de sok vásárló nem olvassa el aláírás előtt a szerződést, mert a hirdetések alapján fel sem merül benne a gyanú, hogy nem új termékről van szó.

A fogyasztóvédők arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen üzletekben gyakran az áruk csomagolása is azt a látszatot kelti, mintha új termékek lennének.

A közleményben hangsúlyozták: a szerződéseket aláírás előtt mindig el kell olvasni, illetve vásárlás előtt célszerű tájékozódni arról, hogy  az adott üzlet, webáruház szerepel-e valamilyen negatív listán, vagy a fogyasztóvédelemért felelős Igazságügyi Minisztérium által működtetett www.jogsertowebaruhazak.hu weboldalon.
fogyasztóvédelemszépséghibás termékekhasznált cikk

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés