Hirdetés

Hirdetés

Nem minden tanár mer tüntetni - így a felmentett igazgatóhelyettes

2022.09.13. 07:51

Nem minden tanár mer tüntetni - így a felmentett igazgatóhelyettes
Dezsőfi György nyilatkozik a Partizánnak

Elmondta a magáét a miskolci pedagógus.

Hirdetés

Interjút adott a Partizánnak Dezsőfi György, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettese, akit nemrég mentettek fel állásából, mert részt vett egy pedagógustüntetésen. Dezsőfi György úgy fogalmazott,

most az bántja a legjobban, hogy meg sem kérdezték arról, hogy miért csatlakozott a tanárok polgári engedetlenségi akciójához, hanem egyből menesztették. 

Hozzátette: a rendezvényen „magánemberként, szaktanárként” vett részt, mert egyetért vele, és még ma, a következmények ismeretében is ugyanezt tenné. Hozzátette azt is, hogy minden iskolában levelet kaptak a tanárok arról, hogy ha csatlakoznak az akcióhoz, akkor elveszíthetik az állásukat. A pedagógus arról is beszélt: nagyon cinikus dolog, amikor egyes sajtócikkekben azt a véleményt fogalmazzák meg, hogy valójában a tanároknak csak egy része elégedetlen, a többségük nem az.

Ezt mindenki érzi, hogy nem igaz. Azt gondolom, hogy minden tanár elégedetlen, csak nem minden tanár teheti meg, vagy meri megtenni, hogy ő vállalja annak a kockázatát, hogy egzisztenciálisan ellehetetlenítik

– mondta. Hozzáfűzte azt is: minden magyar embernek kapcsolata van az oktatással, mert a közoktatás helyzete meghatározza azt, hogy milyen társadalomban élünk. Szerinte nemcsak néhányan, hanem minden tanár elégedetlen a mostani helyzettel, és sokan csak azért nem tiltakoznak, mert féltik az egzisztenciájukat.

Dezsőfi György végül arról is beszélt, hogy megindító volt számára az, amint hétfőn a diákok és a kollégák őt támogatták. 

pedagógustüntetésHerman Ottó Gimnázium

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés