Hirdetés

Hirdetés

II. Erzsébet temetése: Novák Katalint meghívták Londonba

2022.09.12. 13:02

II. Erzsébet temetése: Novák Katalint meghívták Londonba
Novák Katalin és Klaus Johannis román államfő (Fotó: Novák Katalon/Facebook)

A köztársasági elnök elfogadta a meghívást.

Hirdetés

Novák Katalin köztársasági elnök részt vesz a múlt héten elhunyt II. Erzsébet brit királynő végső búcsúztatásán - írta a Telex hétfőn a Sándor-palota közlésére hivatkozva. Novák Katalin és házastársa meghívást kapott a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-ei temetésére.

A temetési szertartást a Westminster-palotával szomszédos Westminster-apátságban tartják majd. Ott nyugszanak a brit történelem olyan nagyjai, mint Hitvalló Eduárd, Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking vagy éppen Laurence Olivier, valamint ott házasodott meg és ott koronázták meg a királynőt. A 18. század óta nem rendeztek ott temetési szertartást brit uralkodónak. A királyi család tagjai közül legutóbb Erzsébet anyakirálynét temették el a Westminster-apátságban - írták.

A temetési szertartásra a világ minden tájékáról érkeznek majd államfők, és ott lesznek a korábbi brit miniszterelnökök, valamint más meghatározó brit politikusok is a királyi család tagjain kívül - olvasható a Telex cikkében.

II. ErzsébetNovák Katalin

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés