Hirdetés

Hirdetés

A rendszerváltás óta ennyien még nem dolgoztak Magyarországon

privatbankar.hu

2022.10.06. 18:32

A rendszerváltás óta ennyien még nem dolgoztak Magyarországon
(Fotó: illusztráció)

A háború eddig semmilyen negatív hatással nem volt a hazai munkaerőpiacra.

Hirdetés

A rendszerváltás óta először lépte át a 4,7 milliós szintet a foglalkoztatottak száma. A háború eddig semmilyen negatív hatással nem volt a hazai munkaerőpiacra, az év első felében pedig tovább fokozódott az akut munkaerőhiány szinte minden szektorban. 

Kifejezetten pozitív, hogy a hazai elsődleges munkaerőpiacon 62 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, míg a közfoglalkoztatottak létszáma 14 ezerrel csökkent, a külföldön dolgozók létszáma pedig mindössze 4 ezerrel emelkedett. A munkanélküliek száma az előző háromhavi átlaghoz képest 5,6 ezer fővel nőtt, azonban 34,4 ezerrel csökkent az egy évvel ezelőtti szinthez képest, így 3,4 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta az egy évvel ezelőtti 4,1százalékról

idézi a Privátbankár Suppan Gergelyt, a Magyar Bankholding vezető elemzőjét, aki szerint a következő hónapokban az elszálló energiaköltségek egyes szektorokban, ágazatokban átmeneti, vagy tartós leálláshoz, a termelés visszafogásához vezethet, ami elbocsátásokat okozhat különösen a vendéglátás, szálláshely szolgáltatás, más szabadidős, kulturális, sportolással kapcsolatos szolgáltatások területén.

 

munkavállalásgazdaságFoglalkoztatottság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés