Hirdetés

Hirdetés

Jair Netanjahu: a sorosozás nem antiszemitizmus

2023.01.26. 14:10

Jair Netanjahu: a sorosozás nem antiszemitizmus
Jair Netanyahu kolumnista, rádióműsorvezető, izraeli politikai közösségi média influencer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján (Fotó. mtií)

Azt mondta: Soros György nagyon komoly károkat okoz Izraelnek.

Hirdetés

A "sorosozás" nem antiszemitizmus - jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

A panelbeszélgetésen szóba került, hogy Magyarországot antiszemitának minősítették a Soros Györgyöt az illegális migrációval kapcsolatba hozó plakátok miatt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia erre reagálva fogalmazott úgy, hogy a "sorosozás" nem antiszemitizmus, mert Soros György nagyon komoly károkat okoz "az egyedüli zsidó államnak". Például azzal, hogy olyan zsidóellenes, anticionista és palesztinpárti NGO-kat finanszíroz, amelyek az izraeli társadalmat belülről bontják meg. Jair Netanjahu a pénz és média kapcsolatáról rendezett panelbeszélgetésen kifejtette: a nyugati világban,

"különösen Izraelben" baloldali médiatúlsúly tapasztalható, miközben például a zsidó állam lakosainak jelentős része konzervatív, így van igény a jobboldali tartalmakra.

Jair Netanjahu saját karrierjének állomásait is megemlítve úgy fogalmazott, hogy a baloldal "nagyon kegyetlen" tud lenni, ha valaki konzervatívként hangoztatja a nézeteit, ugyanis akkor démonizálják. Hozzátette: stabil alapokon áll a véleménye, amelyet őszintén megosztott olvasóival, hallgatóival, így egyre több követője lett. Véleménye szerint ugyanakkor a közösségi média sem teljesen demokratikus, mivel kevés tulajdonos kezében vannak a legnagyobb ilyen platformok. Azt mondta, hogy a "legradikálisabb, legőrültebb" baloldali gondolatok - köztük, hogy az országoknak nincs szükségük határokra - mainstream vélekedéssé válnak, miközben a többség által képviselt, ezzel ellentétes gondolatokat szélsőségesnek minősítik.

Álláspontja szerint 2023-ban a bal- és jobboldaliság nem a szocializmusról és a kapitalizmusról szól, hanem sokkal inkább az egyes országokban egymáshoz kapcsolódó globális elitről és a helyi hétköznapi emberekről, munkásokról, akik a saját országuk érdekeit képviselik. "A jobboldal a tényleges demokráciát képviseli" - hangoztatta Jair Netanjahu.

IzraelSoros Györgyantiszemitizmus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés