Hirdetés

Hirdetés

Nemcsak a Netflixen, hanem sajnos az életben is fokozódik a Fauda!

2023.01.27. 15:52

Nemcsak a Netflixen, hanem sajnos az életben is fokozódik a Fauda!
(Fotó: Arab News)

Tíz palesztint megöltek az izraeli erők.

Hirdetés

Az izraeli erők tíz palesztint megöltek és többeket megsebesítettek csütörtökön Ciszjordániában, Dzseninben – ezért Palesztin Hatóság felfüggesztette a biztonsági együttműködését Izraellel.

A CNN fszerint a halottak száma alapján több mint egy év óta ez volt a leghalálosabb nap a ciszjordániai palesztinok számára. Palesztin források szerint ezzel 30-ra nőtt az izraeli erők által idén megölt palesztinok száma.

Az izraeli biztonsági erők csütörtökön Dzseninben egy iszlám terrorszervezethez tartozó osztagot próbáltak likvidálni, és a hivatalos közlés szerint három terroristát megöltek. A közlemény szerint két fegyveres gyanúsítottat „semlegesítettek” menekülés közben, a harmadikat pedig a helyszínen hatástalanították. Egy másik gyanúsított feladta magát – közölték.

Az izraeli védelmi erők pénteken a CNN-nek azt mondták, hogy a gázai fegyveresek hét rakétát lőttek ki Izrael felé csütörtök éjszaka, amelyek behatoltak az izraeli légtérbe. Ezek közül négyet elfogtak, hármat pedig felrobbantottak egy nyílt területen. Több másikat is elindítottak Izrael felé, de azokat még Gázában felrobbantottak.

Izrael, válaszul a gázai rakétákra, légicsapásokat intézett a Hamász terrorszervezethez tartozó földalatti rakétagyártó telephelyre, a Gázai övezet középső részén fekvő Magháziban.

zsidóIzraelarabKözel-Kelet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés