Ősbemutatóra készül a kiváló nyíregyházi tubás, zeneszerző

MTI

2018.10.09. 19:34

Ősbemutatóra készül a kiváló nyíregyházi tubás, zeneszerző
Szentpáli Roland (fotó: Hungarian composers)

Szentpáli Roland Orfeusz-balettjét a Müpában adják elő.

Hirdetés

Hirdetés

Ősbemutatóra készül a Feledi Project: Szentpáli Roland Orfeusz-balettjét mutatják be október 17-én a Müpában a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, a CAFe Budapest idei programsorozatának keretében.

Mint Szentpáli Roland zeneszerző az M5 kulturális csatorna Kult30 című műsorában kedden elmondta, az Orfeusz című kortárs táncelőadás rockzenei betétekkel meséli el a kedvese után az alvilágba is lemenő hős történetét.

A darabban a szimfonikus zenekar mellett elektronikus gitár és basszusgitár is szerepel. "Hadésznak, az alvilág istenének megjelenésekor a szimfonikus zenekar mellett például torzított gitár szólal meg" - magyarázta a zeneszerző.

Szentpáli Roland felidézte, hogy mindig is foglalkoztatta a mitológiai történet és már 20 évvel ezelőtt megírta az előadás vázlatát.

"Kezdetben nem balettra írtam, de Feledi János később azt javasolta, hogy kortárs balettelőadás keretében mutassuk be a történetet"

- tette hozzá a zeneszerző.
 

Az ősbemutatót a Kortárs romantikusok 2.0 című est keretében láthatja a közönség Vajda János Csellóversenyével és Binder Károly Zongoraversenyének ősbemutatójával együtt.

A nyíregyháziak szívét különösen megdobogtatja a hír, hiszen Szentpáli Roland Nyíregyházán született, itt kezdte iskoláit, és itt kezdett el kedvenc hangszerén, tubán játszani.

NyíregyházaSzentpáli Rolandősbemutató

Szóljon hozzá!

Hirdetés