Hirdetés

Egy nyíregyházi a nemzetközi elitbe verekedte magát

2020.02.08. 02:51

Egy nyíregyházi a nemzetközi elitbe verekedte magát
Kovács Richárd (kékben) a döntőig menetelő úton megvert egy világbajnokot, ám a fináléban alulmaradt (Fotó: mti)

A szakma krémje vonult fel.

Hirdetés

Hirdetés

Gálos Roland megnyerte az 57 kilogrammos kategória versenyét, míg a másik két magyar döntős, Nagy Tímea (75 kg) és a nyíregyházi Kovács Richárd (63 kg) ezüstéremmel zárt a debreceni 64. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen. A harminc ország több mint kétszáz versenyzőjét felvonultató viadal pénteki zárónapjára már csak az öt női és nyolc férfi döntő maradt. A három magyar döntős a program első felében kapott helyet.

Közülük elsőként a csütörtöki elődöntőben bravúros győzelmet arató Kovácsot szólították ringbe, aki hiába verte meg - megosztott pontozással - a 2017-es világbajnok francia Sofiane Oumihát, a fináléban sem számított esélyesnek. A nyíregyházi magyar bajnok ugyanis a tavalyi Európa-játékok győztesével, a fehérorosz Dzmitrij Aszanovval csapott össze. A meccs első menete kiegyenlített küzdelmet hozott, Kovács szépen tartotta riválisa tempóját. A folytatásban azonban a fehérorosz bizonyította, hogy nem volt véletlen a minszki sikere, és összességében egyértelmű győzelmet aratott.

Gálos (jobbra) volt az egyedüli magyar Bocskai-győztes

Nem sokkal később Gálost szólították ringbe, aki már a hétfői nyitónapon is bokszolt, így ötödik meccsére készült. A megerőltető menetelés ugyanakkor nem látszott meg a teljesítményén, kemény, kifejezetten élvezetes meccset vívott a francia Samuel Kistohurryval. Az összecsapáson mindketten sokat ütöttek, beleálltak a harcba, és nyílt a bokszban sokat is találtak. A kiegyenlített mérkőzés végén megosztott pontozással nyert Gálos.

Nagy Tímea (kékben) nem bírt az orosszal  (Fotó: mti)

A programban a három magyar közül a hazai kedvenc, a debreceni Nagy Tímea volt az utolsó. A 75 kilogramm magyar képviselője jó teljesítménnyel menetelt a fináléig, ott viszont az orosz világbajnok, Zenfira Magomedaljeva jobb volt nála. Nagy bátran bokszolta végig a meccset, ám riválisa lényegesen többet talált, így megérdemelten győzött egyhangú pontozással.

A magyar csapat az egy arany- és két ezüstérem mellett négy bronzérmet (Szűcs Szabina 57 kg, Fodor Milán 63 kg, Harcsa Zoltán 75 kg, Hámori Ádám 91 kg) szerzett, amivel Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedett volt.
Bocskai-emlékverseny

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még