Hirdetés

A nyíregyházi Nagy Tímea Európa-bajnoki bronzérmes

2022.10.21. 17:36

A nyíregyházi Nagy Tímea Európa-bajnoki bronzérmes
Nagy TÍmea és Salánki László (Fotó: magánarchívum/Facebook)

korábban két világbajnokságon is bronzérmet szerzett.

Hirdetés

A DVSC korábbi kiválósága, jelenleg Hajdúhadházon élő és a párja Salánki László irányítása alatt készülő Nagy Tímea bronzérmes lett a montenegrói Budvában zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon. Nagy, aki a hétfős magyar küldöttségből utolsóként kezdte meg a szereplését szerdán, a török Eda Yenilmazt megosztott pontozással, 3-2-re verte két napja, ezzel került a 81 kilogrammosok mezőnyében a legjobb négy közé.

A fináléért pénteken a kétszeres U22-es Európa-bajnok lengyel Martyna Jancelewiczcel küzdött meg. Az első menetben az ötből három bíró még őt látta jobbnak, a folytatásban azonban a lengyel bokszolt némileg dinamikusabban, hiába ment előre végig a korábbi kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar, az ellenfél ütései pontosabbak voltak. A második és harmadik menetben mindegyik pontozó Jancelewiczet hozta ki jobbnak, aki így egyhangú pontozással, 5-0-ra győzött.

A magyar küldöttségből Nagy Tímeán kívül senki nem jutott túl a negyeddöntőn. Nagy Tímea korábban két világbajnokságon is bronzérmet szerzett.

Európa-bajnokság, Németország, Olaszországökölvívásnői boksz

Hirdetés

Hirdetés